A SOUS-VIDE ÉTELKÉSZÍTÉSI TECHNOLÓGIA BLOGJA

2015. február 10. 09:24 - CS.T.

Sous-Vide Chef termékek

Sous-Vide Chef

http://www.sousvidechef.hu

Címkék: Sous-Vide
Szólj hozzá!
2014. december 23. 06:32 - CS.T.

Chefek a Sous-Videról

Gasztronauta-Séfek a Sous-Vide-ról

Egy nagyon régóta, lassan egy évtizede tartó munka derekán úgy gondoltam éppen itt az ideje megkérdezni a Séfeket, szakácsokat, oktatókat, magánembereket arról, hogyan tudták hasznosítani a tanultakat, vagy kihasználni a sous-vide gépek precizitását.

Decemberi riportalanyunk volt mesterem, Edvi László, aki miután bejárta Európa konyháit, már több mint egy évtizede a Danubius Hotels Executive Chefje, a Rába Hotel és a Belga étterem konyháját vezeti.letöltés (1).jpg

Gasztronauta;

Chef úr, 14 éve már hogy megszerettette velem a szakács szakmát.  Megmutatta, hogy egypár öntöttvas serpenyővel és egy jó tűzhellyel milyen kreatív konyhára képes egy Séf, aki szerelmese a szakmájának. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, mik a legfontosabb technológiai változások?

Edvi László;

Nagyon sok, és hasznos újdonság született a mi szakmánkban is,úgy a technológia, mint a különböző alapanyagok tekintetében. A teljesség igénye nélkül: Sous-Vide, PacoJet, Thermomix, sokkoló hűtő, szifon, zselésítők, kötőanyagok, ragasztó (aktíva),  xantan stb.

Gasztronauta;

Hol hallott először a sous-vide-ról, és melyik előnye fogta meg elméletben?

Tovább
Szólj hozzá!
2014. november 16. 10:48 - CS.T.

Az új konyhatechnológiák és eszközei-5.rész A Sous-vide hazai temperáló eszközei

A Sous-Vide hazai temperáló eszközei

A Sous-Vide teljes elterjedésében az jelentett eddig gondot, hogy az eszközök importból származva meglehetősen borsos áron voltak kaphatók, a garancia érvényesítése komoly gondot okozott, az alkatrészellátás bizonytalan volt. Az áttörést a saját gyártású Sous-Vide Chef jelentette, melyek nagy gyakorlati tapasztalat utáni fejlesztőmunkával tökéletesítettek és a hazai éttermek igényeire és anyagi lehetőségeire szabva.Sous-Vide Chef GS-1000+ kád.jpg

3 típusú hőkezelő eszköz alkalmazható nagy biztonsággal a sous-vide technológia hőkezelési fázisában.

Tovább
Címkék: Sous-Vide
Szólj hozzá!
2014. november 05. 17:56 - CS.T.

A Sous-Vide otthoni eszközei

A Sous-vide otthoni eszközei, használatuk, működésükx.jpg

A Sous-Vide technológia otthoni  alkalmazásának elterjedése, némi késéssel ugyan, de egyértelműen fejlődésnek indult a hazai háztartásokban  is. Ahhoz, hogy ez létrejöjjön, két fontos tényezőnek köszönhető. Az egyik, hogy a megvalósításhoz szükséges precíziós eszközökök ma már széles körben beszerezhetőek, áruk folyamatosan optimalizálódik, a másik pedig az, hogy már hozzáférhető a technológia szakszerű oktatása, a háztartások által közkedvelt távoktatás formában is.

Az eszközeiről 

Tovább
Szólj hozzá!
2014. október 10. 21:54 - CS.T.

OTTHONI SOUS-VIDE CSOMAG

INOX vákuumgép + INOX Sous Vide gép+ Karácsonyi receptek!

 Csomagban  – bruttó 119 990Ft

x.jpg

Sous Vide gép 10 l. INOX.:
• Főzőmedence (mm): 300 x 220 x 150 (8L)
• Feszültségigény: 230V, 50 Hz
• Teljesítmény: 800W
• Gép mérete (mm): 380 x 250 x 220
Tulajdonságok:
• Rozsdamentes Inox kivitel
• Átlátszó kamratető
• Könnyű tisztíthatóság
• LCD kijelzős kezelőfelület
• Vízkeringető rendszer, amely a hőmérsékletkülönbséget 0.5°C alatt tartja

Rozsdamentes Háztartási Vákuumgép:
• Külső méret (mm): 340 * 150 * 64
• Hegesztési méret: 28 cm
• Feszültségigény: 230V, 50 Hz
• Teljesítmény: 155W
Tulajdonságok:
• Alacsony zajszintű kivitelezés
• "Impulzus" gomb, amellyel szabályozható a Vákuum, hogy a puhább ételek se sérüljenek
• 3 mm széles hegesztés, amely megakadályozza a szivárgást és biztos, erős zárást ad
• Használható csak lezárásra is a beépített "Sealing Only" opcióval 

+ AJÁNDÉK vákuumtasak a csomagban
1+1  ÉV GARANCIA

 MEGRENDELEM MOST! 

 

Szólj hozzá!
2014. szeptember 12. 22:08 - CS.T.

ÚJ HÁZTARTÁSI SOUS-VIDE ESZKÖZEINK

 

 MEGÉRKEZTEK ÚJ OTTHONI SOUS-VIDE GÉPEINK!

DE MI AZ A SZUVID?           

Sous-Vide főzőautomata 6 literessv1.jpg

Digitális kijelző
Tapadásmentes belső
Időzítő
1 °C pontosság

 Ár; bruttó 49.900-Ft

Sous-Vide főzőautomata 10 literes űrtartalomSV 2 Explosion 300dpi.jpg

Inox burkolat

0,5°C pontosság
Vízeringető szivattyú!
Digitális kijelző

Ár; 69 990-Ft

Szeretne otthonában is tökéletes ételeket készíteni?

 MEGRENDELEM MOST!

ILove_donto_20110527_157.jpg

 

Tovább
Szólj hozzá!
2014. június 08. 14:46 - CS.T.

A sous-vide eszközei

Sous-Vide eszközei, használatuk, működésük

sous_vide_chef 1.jpg

Vákuum csomagolás alkalmazásával mely a levegőt és nedvességet nem ereszti át, az oxigén kizárása gátolja az aerob baktériumok elszaporodását. A hegesztés minden ponton folyamatos és sérülésmentes kell, hogy legyen.

-VákuumozógépGastrovacPro.jpg

A vákuumtasakból a levegő 99,9%-át ki kell szívni, ezért csakis az erre alkalmas vákuumszivattyúval rendelkező berendezések használata javasolt. A vákuumozó további fontos feladata, hogy folyadékkal tudjuk levákuumozni az alapanyagokat, hogy mártásban, szószban, pörköltalapban, fűszerolajban, marinádban is tudjunk hőkezelni, illetve hidegen marinálni, ezt a funkciót csakis a kamrás vákuumgépek tudják biztosítani.

Fontos még továbbá, hogy a biztos légmentes zárás érdekében dupla hegesztőszálas vákuumozót használjunk. Ez biztosítja, hogy nem kerülhessen levegő a vákuumtasakba még akkor sem, ha az egyik hegesztőszál nem működik tökéletesen zsírosodás, elégés, folyadék kicsordulása miatt.hc_hi_hegesztoszal.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
2014. április 27. 13:56 - CS.T.

MI AZ A SOUS VIDE?

.....és hogyan készítsünk egészséges és tökéletes sous-vide félkész ételeket?

A Sous Vide (ejtsd: szu vid, magyarul vákuum alatt) egy professzionális főzési metódus, amely oxigénmentes környezetben, pontos hőmérséklet-ellenőrzés mellett csökkenti az oxidációt és megnöveli a fogyaszthatóságot a baktériumok szaporodásának megakadályozása által. Az eredmény egy tökéletes állagú, ízű és minőségű végtermék.ILove_donto_20110527_157.jpg

A molekuláris konyha és a Sous Vide történelme:

Azt már mi is tudjuk nagyszüleinktől, hogy a jó ételek elkészítésének titka a lassú, takaréklángon történő sütés-főzés. Ez nem újkori találmány, már évszázadokkal ezelőtt különböző népcsoportok világszerte, egymástól függetlenül eredményesen használták.letöltés.jpg

Hogy miért is jobb a lassú főzés, azzal nem foglalkozott senki, eltekintve néhány elkötelezett fi zikustól és kémikustól, pl Jean Anthelme Brillat- Savarin, aki Az ízek élettana címmel az 1800-as években foglalta össze ennek előnyeit. Szerinte „a jó konyhafőnöknek tisztelnie kell a természet örök törvényeit, ezen kívül mesterien kell bánnia a tűzzel” - azaz a tökéletes étel a hőmérsékleten múlik.20130516-brillatsavarin-cikkep1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
2014. március 16. 16:13 - CS.T.

Sous-Vide Chef megérkezett!

MEGÉRKEZTEM!

Sous-Vide Chef vagyok, az újszülött sous-vide kád. Oktatás is jár hozzám!

Sous-Vide Chef belső Sous-Vide ChefSous-Vide Chef rács

 

GS-2020

Születtem 2013.Március 7.-én
Méreteim 540x335x240mm, 20 liter

Nagyobb testvéreim és szüleim is vannak, sőt a nagyapám egy igazi óriás!
Sokat tököltek velem fejlesztőim, hogy ilyen vonzó legyek, és tökéletesen működjek.
Magyarországon születtem, erre garanciám is van.
Alkatrészeim, kiegészítőim azonnal beszerezhetők. 
Elválasztó rácsom segít bennem kiigazodni.
Sosem kések, hajszálpontos vagyok!

Keltsd életre vízkeringető rendszerem!
Keveset fogyasztok, mégis olcsón a Tiéd lehetek....
Bevezető áron megszerezhetsz, mert megérdemelsz!

Főzz velem könnyedén, mint a legjobb Séfek!ILove_donto_20110527_157.jpg

KEDVELŐIMNEK  10%-al olcsóbb vagyok!


Sous-Vide Chef GS-1000.jpgSous-Vide Chef 1000 merülő Sous-Vide gép 10-50 literig alkalmazható, bármilyen edényben

-Rozsdamentes kivitel
-0,3 C pontosság
-Digitális P.I.D szabályzás
-Rögzítő elemek
-Működési hőmérséklet 20-90 C ig
-Max kapacitás 50 literig
-Folyadék szint érzékelő
- 2000W
-Keringető szivattyú 600Liter/óra


 

Készíts velem tökéletes és egészséges ételeket! KAPCSOLAT

Címkék: sous-vide
Szólj hozzá!
2013. július 05. 15:14 - CS.T.

Oktatással kombinált sous-Vide csomagok otthonra

CSOMAG AJÁNLATAINK

"Home" kezdőcsomag 79.990-Ft +áfa

Sous-Vide 6 lileres főzőautomata

Külső vákuumozógép

Légcsatornás, bordázott vákuumtasak 50 db

 3 alkalmas távoktatás+ receptkönyv

ÉRDEKLŐDÉS, MEGRENDELÉS

 

"Home Pro" Otthoni  csomag 119.000-Ft+áfa

Sous-Vide 10l. Inox, vízkeringetős készülék

Külső Inox vákuumozógép

Légcsatornás, bordázott vákuumtasak 100 db

3 alkalmas távoktatás, + receptkönyv, vagy

1 alkalmas intézményi sous-vide képzés választható tematikákkal, étkezéssel

ÉRDEKLŐDÉS, MEGRENDELÉS

Címkék: home sous-vide
Szólj hozzá!
2010. szeptember 26. 17:53 - CS.T.

A SOUS-VIDE MIKROBIOLÓGIÁJA 7.

 

 Hőmérséklet hatására a húsban bekövetkező változások
A húsok hőkezelésének a célja szín-, íz-és állománykialakítás, a nemkívánatos mikrobák elpusztítása, valamint a nyers fehérjék emészthetőségének javítása.
A húsok jellemzője a miglobin és származékai által meghatározott színárnyalat, az ezek koncentrációjával összefüggő telítettség, valamint a hús kolloidkémiai szerkezetével összefüggő fizikai jellemzők által befolyásolt világosság (halványság).
Tovább
Szólj hozzá!
2010. május 31. 10:14 - CS.T.

TUDJON MEG TÖBBET A SOUS-VIDE-RÓL!

SZERETNE ÖN HÓNAPOKIG KÍSÉRLETEZGETNI A VÁKUUM ALATTI FŐZÉSSEL?

SZERETNÉ, HA VÉGZETES HIBÁK CSÚSZNÁNAK A TECHNOLÓGIA FOLYAMATÁBA SZAKÁCSAI MIKROBIOLÓGIAI HIÁNYOSSÁGAI MIATT?

 

SZERETNÉ, HA IDŐTLEN-IDŐKIG CSAK VINNÉK A PÉNZÉT AZ ÚJ TECHNOLÓGIÁKAT RÉSZLETEIBEN BEMUTATÓ ELŐADÁSOK?

 

AKKOR NE KATTINTSON IDE;

culinartist.blog.hu/2009/04/11/interaktiv_sous_vide_oktatas_1

Szólj hozzá!
2009. április 08. 12:34 - CS.T.

INTERAKTÍV SOUS-VIDE OKTATÁS

                                                          

BEMUTATKOZÁS

 

 

Magam már 2006 óta kutatom a sous-vide technológiában rejlő lehetőségeket, valamint a leggazdaságosabb és a lehető legbiztonságosabb előállítására vonatkozó paramétereket.

Ma már  úgy gondolom, hogy biztonságosan előállítható és hosszú ideig frissen tarható a sous vide félkész termék. Erről árulkodik a Cikk a Vendéglátás magazinban.

Tovább
Szólj hozzá!
2008. december 28. 21:54 - CS.T.

KÜLÖNÖS SZILVESZTER

KÜLÖNÖS, HISZEN EDDIGI SZILVESZTEREIMET A KONYHÁN TÖLTÖTTEM. MOST VISZONT ELSŐ ÍZBEN A KARÁCSONYI PREMIER HATÁSÁRA SOUS VIDE ÉTELEK ELKÉSZÍTÉSE, MAJD AZ OTTHONI BEFEJEZŐ MŰVELETEKRE VALÓ FELKÉSZÍTÉS A FELADATOM.

CÉLOM, HOGY LEHETŐSÉGET BIZTOSÍTSAK AZ AMATŐR  HÁZIGAZDÁKNAK, HOGY TŐLÜK SZOKATLAN MINŐSÉGET SZOLGÁLHASSANAK FEL VENDÉGEIKNEK, MINDEZT CSUPÁN NÉHÁNY PERC ALATT!

Tovább
Szólj hozzá!
A SOUS-VIDE ÉTELKÉSZÍTÉSI TECHNOLÓGIA BLOGJA